لیست اختراعات فرشته گل محمدسليمان آبادي
در اين طرح استفاده از روش خشك كن پاششي براي ميكرو كپسول دار كردن روغن هسته اناربراي اولين بار در كشور مورد مطالعه قرار گرفت. روغن هسته انار از شركت زيت كرمان تهيه شد. آزمايشات اوليه جهت انتخاب بهترين ديواره انجام شد و سپس طراحي انجام آزمايش هاي ميكروكپسوله كردن روغن هسته انار با استفاده از روش RSM با 17 آزمايش براي مخلوط دو نوع ديواره (صمغ عربي و سديم كازئينات) و ( صمغ عربي و مالتودكسترين) صورت گرفت. سه عامل مستقل مؤثر بر فرآيند شامل غلظت سديم كازئينات در مخلوط ديوارهX1))، در صد جامد امولسيون X2)) . نسبت غلظت روغن به ميزان جامد امولسيون (X3) با سه سطح در محدوده دامنه )20 -5% , X1( ) 30-10%) X2 و (30-10%) X3 در نظر گرفته شد و آزمايش ها براي دستيابي به شرايط بهينه انجام پذيرفت. در شرايط بهينه راندمان ميكروكپسوله شدن(MEY) معادل 90% و كارآيي ميكروكپسوله شدن (MEE) معادل 85 % و مقادير 48/13% X1 =،30% X2= و10% X3= بدست آمد. سري دوم آزمايشات با مخلوط ديواره صمغ عربي و مالتودكسترين انجام شد. در اين مورد نيزميكروكپسوله كردن روغن هسته انار با 17 ْآزمايش انجام شد و سه عامل مستقل مؤثر بر فرآيند شامل غلظت مالتودكسترين در مخلوط ديوارهX1))، در صد جامد امولسيون X2)) . نسبت غلظت روغن به ميزان جامد امولسيون (X3) با سه سطح در محدوده دامنه) 30-10% , X1( ( 30-10%( X2و) 30-10%( X3 در نظر گرفته شد. شرايط بهينه با اين مخلوط ديواره نيز تعيين شد. در شرايط بهينه راندمان ميكروكپسوله شدن (MEY) معادل 84% و كارآيي ميكروكپسوله شدن (MEE) معادل 61% با 18/3% X1 =،81/36% X2= و81/36% X3= بدست آمد. مقايسه راندمان و كارايي ميكروكپسول ها و مورفولوژي كپسولها نشان داد كه مخلوط سديم كازئينات و صمغ عربي براي ميكروكپسوله كردن روغن هسته انار مناسب بوده است. ميانگين قطر ذرات ميكروكپسوله شده با روش پايش ميكروسكوپي الكتروني (SEM) اندازه گيري شد كه در مورد ميكروكپسولهاي سديم كازئيناتي معادل 6-4 ميكرون و در مورد ميكروكپسول هاي مالتو دكسترين معادل 17-11 ميكرون تعيين شد. تصاوير SEM در مورد پودرهاي تهيه شده با مالتودكسترين بسيار كروي بوده حال آنكه پودرهاي تهيه شده با سديم كازئينات به شكل كروي با تورفتگي همراه است. پروفايل اسيدهاي چرب روغن هسته اناربا روش GC-FID قبل و بعد از ميكرو كپسوله كردن آناليز شد و نشان دهنده يكساني پروفايل اسيدهاي موجود است. آزمايشات مربوط به پايداري ميكروكپسول ها در شرايط تسريع با رنسيمت انجام گرفت .نتايج نشان داد كه پايداري روغن موجود در ميكروكپسول تهيه شده با سديم كازيئنات پايدارتر از نمونه پوشش داده شده با مالتودكسترين و همچنين روغن فاقد پوشش بوده است
دي اكتيل سديم سولفوسوكسينات جزو مواد فعال سطحي آنيوني دي استري است. اين نمك دي استري در دو مرحله سنتز مي گردد. در مرحله اول طي واكنش استري شدن حدواسط بيس(2-اتيل هگزيل) مالئات توليد شده و در مرحله بعد سولفونه شدن انجام شده و نمك اين تركيب دي استري تشكيل مي گردد. مواد اوليه مصرفي در مرحله اول، مالئيك انيدريد، 2-اتيل هگزانول و كاتاليست ناهمگن امبرليست15 بوده است. در مرحله بعد از بيس (2-اتيل هگزيل) مالئات (حدواسط بدست آمده) و محلول بي سولفيت سديم استفاده شده و محصول سديم دي اكتيل سولفوسوكسينات با خلوص بالا بدست آمد.
در اختراع حاضر استخراج ايزوفلاونوئيدها از پروتئين سويا (كنجاله روغن گيري شده دانه سويا) توسط اتانول 96% و به چهار روش شامل سوكسله، استخراج چند مرحله اي با حلال، استخراج چند مرحله اي با حلال از نمونه هاي پيش فرايند شده با امواج فراصوت و استخراج چند مرحله اي با حلال از نمونه هاي پيش فرايند شده با امواج مايكروويو در توان w 900 انجام شد و در هر روش پارامترهاي مؤثر در استخراج بررسي و بهينه سازي شد. نتايج نشان داد كه در روش سوكسله و استخراج mg 50 نمونه با ml 150 اتانول 96% طي مدت زمان h7 مي توان به حداكثر بازدهي در استخراج تركيبات فنولي و فلاونوئيدي به ترتيب 62/68% و 02/62% رسيد. در استخراج چند مرحله اي با حلال طي سه بار فرايند استخراج با نسبت مواد جامد به حلال mg/ml 10/3، دماي C45 و مدت زمان min60 (در هر بار از استخراج) مي توان به بازدهي حاصل با روش سوكسله رسيد. در استخراج چند مرحله اي با حلال طي سه بار استخراج در دماي C40، زمان min 15 و نسبت مواد جامد به حلال mg/ml 10/3 از نمونه هاي پيش فرايند شده با امواج فراصوت به مدت زمان min 40 در سيكل 1 و دامنه امواج 80% و نمونه هاي پيش فرايند شده با امواج مايكروويو در مدت زمان خيساندن min120 و در مدت تابش دهي min 5 مي توان به بازدهي حاصل با روش سوكسله دست يافت. آناليز كمي و كيفي ايزوفلاون هاي جنيستئين و دايدزئين موجود در عصاره خشك الكلي نيز با دستگاه HPLC اندازه گيري و تعيين شد.
موارد یافت شده: 5